Dağ Kekiği Otu
Yüksek Yaylalardan Gelen Şifa Kaynağı
Dağ Kekiği, doğal ortamda kendiliğinden yetişen, yoğun aromalı ve keskin kokulu bir bitkidir. Antibakteriyel özelliği, sindirim destekleyici etkisi ve iştah açıcı aromasıyla mutfakların ve şifa dolaplarının vazgeçilmezidir.
- Yüksek Rakımlı Dağlardan Doğal Olarak Toplanır
- Yoğun Aromalı ve Uçucu Yağ İçeriği Yüksektir
- Çay, baharat, zeytinyağı aroması ve et yemeklerinde kullanılır
- Antioksidan, sindirim destekleyici ve bağışıklık güçlendirici etkileriyle bilinir
Dağ kekiğini kurutarak baharat olarak kullanabilir, sıcak suyla demleyerek kekik çayı hazırlayabilirsiniz. Ayrıca zeytinyağı ile karıştırılarak kahvaltılık karışım ya da et marinasyonlarında da harika bir aromatik destek sağlar.
Serin, kuru ve güneş almayan ortamda muhafaza ediniz. Uçucu yağ kaybını önlemek için cam kavanozda saklanması önerilir.

Değerlendirmeler
Filtreleri temizleHenüz değerlendirme yapılmadı.